NavigatieNavigatie
 

nieuws
Nieuws
Nieuws


Geweldig mooi nieuws.!!!!!!! - 24 May 2018

Dit is pas prachtig nieuws.Babs wilt ons komen versterken Babs is meer dan Welkom  

Babs wat fijn dat je dit wilt doen.vooral omdat  onze gezondheid niet meer is wat het was en wij dit jaar veel hebben moeten inleveren

En daardoor zijn wij enorm blij. Hieronder stelt Babs zich voor dan weten jullie ook wie Babs is als ze een mail of telefonisch contact zoekt.

Welkom Babs.

 

Cobie  en  Bas

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mag ik me voorstellen; Ik ben Babs Pesik.

 

De komende tijd zal ik proberen om Bas van Es te ondersteunen bij zijn werkzaamheden voor Rita’s Reisbureau.   Het zal wel even tijd kosten voordat ik van alles net zo goed op de hoogte ben als Bas maar gelukkig is hij een goede teacher.

Wie ben ik? Ik ben een 57 jaar , wonend in Krimpen aan den IJssel, moeder van twee kinderen en ook oma van twee heerlijke kleinkinderen.  Verder ben ik eigenaar van een bureau dat Jobcoaching , ambulante thuisbegeleiding en nog allerlei projecten organiseert.  Voordat ik hieraan begon heb ik vanaf mijn 19e in de zorg en in het speciaal onderwijs gewerkt.  Van het samen zijn met mensen en kinderen krijg ik energie en doe daarom mijn bezigheden met veel plezier.

Rita’s Reisbureau ken ik al van de tijd dat mijn ouders , Ruud en Elly Pesik, als vrijwilliger zich inzetten.  Ik zag, en hoorde hun verhalen, over een organisatie van mensen die met hart en ziel zich inzetten om iedereen een kans te geven van een vakantie te kunnen genieten. Fantastisch vond ik dat toen al!

Vakantie is voor mij tijd nemen voor elkaar, even weg kunnen van de dagelijkse zorgen, je leefwereld verruimen en andere plekken bezoeken. Of juist heerlijk even helemaal niets doen!

Daarnaast schijnt het ook nog goed te zijn voor je gezondheid!

 

Dit moet iedereen mogen meemaken en ik wil me daarom graag inzetten voor dat doel dat Rita’s reisbureau nastreeft!

 


nieuwsbrief nr. 2 - 14 May 2018

Nieuwsbrief  2.                                   Februari  2018

Stichting Rita,s reisbureau.

Voor alle contactpersonen of zij die het willen worden.

Het seizoen is vroeg begonnen kunnen we wel zeggen de eerste 10 aanvragen waren in januari al binnen en het is heel bijzonder de meeste buiten het grote seizoen om.

Dat beloofd veel goeds als we zo door gaan moeten we in principe het dubbele aantal mensen kunnen helpen dat zou wel heel mooi zijn.

Ook wij ontkomen niet aan de veranderingen om ons heen en dat vraagt om nieuwe aanpassingen.

We zijn aan de ene kant heel blij met een paar nieuwe hele mooie locaties, anderzijds vallen die buiten het budget van ons.

Om toch van die mooi gereduceerde locaties ‘(3 stuks)te kunnen profiteren vragen wij voor die specifieke locaties of jullie als organisatie die meerkosten of een deel daarvan voor jullie rekening kunnen nemen, dan hebben we met zijn allen ook die grotere gezinnen een mooie vakantie kunnen geven.

Het kan voorkomen dat U soms een paar dagen op een antwoord of reactie moet wachten dat kan helaas even voorkomen dus als U mij telefonisch wilt bereiken dan graag s,avonds want overdag breng ik nogal wat tijd door in ziekenhuizen.

Op dit moment heb ik haast alle toezeggingen van vakantiemogelijkheden binnen. Dus kan er volop aangevraagd worden.

Wel wil ik graag de vroege mogelijkheden nog even onder de aandacht brengen

En dan speciaal.:

Kijk ook eens naar deze vroegere of latere aanbiedingen.

Wij kijken naar de aanmeldingen uit.

 

Weet je niet meer hoe er aangemeld moet worden laat mij het weten.


Nieuwsbrief April 2018 - 14 May 2018

Nieuwsbrief  3                                      April 2018.

Van de Stichting Rita,s Reisbureau.

De eerste prachtige dagen hebben we weer binnen en dat was genieten.Als we kijken hoe het jaar begonnen is met de aanmeldingen kan het dit jaar wel eens een heel mooi jaar worden

Als ik dit schrijft kunnen wij een nieuwe lokatie er bij vermelden en wel in het mooie Epe op de grens van Heerle op de Veluwe. Verder hoef ik dan eigenlijk niet te vermelden je hebt”” de Renderklippen “”en “”de Dellen “”het Heerderstrand”” tc.etc. binnen handbereik.

En zoals het er nu uitziet kunnen we de komende maand een heuse Pipowagen verwelkomen maar dat is nog een verrassing.Hij komt in ieder geval in Drenthe te staan.

Ook in Duitsland is ons een eenvoudige mogelijkheid geboden in Hann Munden in de Deelstaat Nedersaksen ,een dorp met handwerkhuizen en gelegen in een geweldige omgeving.

Zodoende krijgen wij toch steeds meer een gevarieerder aanbod met elk wat wils.

Geheel Spontaan komt Baps Pesik ons versterken zij heeft veel ervaring en kent Rita door en door,Haar Ouders hebben Rita mede groot gemaakt dus mooier kunnen we het niet treffen, Welkom Baps je bent meer dan welkom.

Ja groeien heeft ook consequenties dus,Mocht U denken dat lijkt mij ook wel wat,neemt gerust contact op. Wij kijken er naar uit.

Wij willen ook graag de aandacht vestigen dat er al verschillende mogelijkheden zijn om in April al op vakantie te zijn en zelfs tot september toe.

We zeggen houd gewoon de site in de gaten voor de nieuwe ontwikkelingen.

Coördinator stichting Rita,s Reisbureau

Bas van es

06-33771480

info@ritasreisbureau.nl


Ter Attentie van Contactpersonen - 21 Feb 2018

Voor alle contactpersonen of zij die het willen worden.

 

Het seizoen is vroeg begonnen, kunnen we wel zeggen. De eerste 10 aanvragen waren in januari al binnen en dat is heel bijzonder. Het grootste aantal buiten het hoogseizoen.

Dat belooft veel goeds. Als het zo door gaat kunnen we in principe het dubbele aantal mensen helpen. Dat zou wel heel mooi zijn.

 

Ook wij ontkomen niet aan de veranderingen om ons heen en dat vraagt om aanpassingen. We zijn blij met nieuwe heel mooie locaties.

Helaas vallen enkele van die locaties buiten ons budget. Om toch van die locaties (3 stuks) te kunnen profiteren vragen wij voor die specifieke locaties of jullie als organisatie de meerkosten of een deel daarvan voor jullie rekening kunnen nemen, dan kunnen we gezamelijk ook grotere gezinnen een mooie vakantie geven.

 

Het kan voorkomen dat U soms een paar dagen op een antwoord of reactie moet wachten dat kan helaas even voorkomen dus als U mij telefonisch wilt bereiken dan graag s'avonds want overdag breng ik nogal wat tijd door in ziekenhuizen.

 

Op dit moment heb ik haast alle toezeggingen van vakantiemogelijkheden binnen. Dus kan er volop aangevraagd worden.

Wel wil ik graag de vroege mogelijkheden nog even onder de aandacht brengen

En dan speciaal van

Kijk ook eens naar deze vroegere of latere aanbiedingen.

Wij kijken naar de aanmeldingen uit.

 

Weet u niet meer hoe er aangemeld moet worden laat mij het weten.

 

Een vriendelijke groet,

Bas van Es coördinator.

info@ritasreisbureau.nl of 06-33771480

 


Wat de NOS al niet kan doen. - 03 Aug 2017

Afgelopen Maandag 31 juli werd ik door de NOS benadert of wij mee wilden werken aan een uitzending over mensen die niet op vakantie konden, diezelfde avond stroomde er al aanbiedingen binnen en dat ging zo een paar dagen door.

Hartverwarmend dat dit kan. Uit Amsterdam, Egmond, Voorburg, Ouddorp Dirksland. Duitsland Frankrijk en er moeten nog een paar reacties binnenkomen.

Dit geeft een mens toch wel zoveel energie,

 

Bekijk ook:

NOS: Renske Jeroen en Liesbeth niet veel geld maar toch op vakantie

 


Mocht u een vakantiehuisje of caravan ter beschikking willen stellen, neem dan gerust contact op met Bas ( coördinator van Rita's Reisbureau )

U kunt zich via de e-mail, geheel vrijblijvend, aanmelden voor een oriënterend gesprek.

Het adres is info@ritasreisbureau.nl


 


aanvraag folders of code om aan te melden2018 - 20 Jan 2017

vanaf januari 2018 kan je de aanvragen  nu het gehele jaar door indienen


Vacatures !!!!! - 13 Nov 2016

Vacatures

 

Het bestuur van de Stichting Rita,s Reisbureau zit zonder secretaris,nadat de laatste secretaris zich wegens zijn leeftijd heeft terruggetrokken.We zoeken iemand die de bescheiden taak wil overnemen.Je moet rekenen op twee of drie vergaderingen per jaar. meestal van 17,00uur tot 19.00 uur ergens in het midden van het land. en dan tussendoor nog wat thuiswerk achter de computer.

Volgens het rooster van aftreden zal in 2017 ook de voorzitter vertrekken,dat levert dus binnenkort nog een vacature op.

Belangstellenden kunnen zich richten op een van beide functies in het bestuur,of op een rol als gewoon bestuurslid :in dat laatste geval wordt er intern doorgeschoven.

De Stichting Rita,s Reisbureau is een kleine en lichte organisatie.Wie meer wilt weten over de Stichting en haar activiteiten kan om te beginnen de website doorzoeken en dan bellen met de penningmeester,de heer Ron van Leeuwen 06-41535319 Bij hem kunt U zich ook via de e-mail aanmelden als wij bij U belangstelling hebben gewekt voor een bestuursfunctie: ron@maraprojecten.nl

 

 

 


ANBI status - 11 Aug 2016

Wij zijn trots om ook de ANBI status te hebben, zodat een ieder die accomodaties gratis aan ons ter beschikking stelt de niet gederfde kosten kan opvoeren bij zijn/haar belastingaangifte.

 

 

Onze gegevens zijn :Toekenning ANBI Status

 

   Stichting Rita's Reisbureau

 

   RSIN / fiscaal ( identificatie ) nummer  8548 74 987

 

 

Lees meer: ANBI ( website Rita's Reisbureau )

 

Toekenning ANBI Status ( pdf )

 


Even Chillen in Heerle - 19 Jul 2016

Net aangekomen en al heerlijk thuis.
 

 

wat een ruimte dat is genieten.

even de boel verkennen

 

en dan twee lokaties kunnen gebruiken, de pipowagen en de caravan, dat is toch wel een grote vrijheid.

 

en dan gaan ze ook nog heel mooi weer tegemoet het kan haast niet beter. Oke geen t.v. en even fietsen naar de winkels een bus die één keer per uur gaat, maar na een paar dagen wil je gewoon niet anders meer.

 


Nieuw vakantieverblijf Elim. - 11 May 2016

Er gebeuren nog mooie dingen ,er komen gelukkig nieuwe mogelijkheden op ons pad.

Anneke en Piet Jansen geven ons de kans om van hun mooie vakantieveblijf gebruik te mogen maken voor onze doelgroep. 

Elim ligt in de buurt van Hoogeveen midden in het geweldige Drenthe een oase voor natuurliefhebbers en op z,on 7 km afstand van Attractiepark Slagharen.

Het ligt rondom in de bossen ,naar het dorp ga je ook door het bos heen, er is een groot natuurgebied met een mooi strand en zwemmogelijkheden. voor hen die vervoer bij zich hebben is het openluchtmuseum ""Ellert en Brammert"" een mooie gelegenheid kortom een belevenis op zich. hier een indruk van deze prachtige accomodatie en o ja er is zelfs vloerverwarming voor de koude dagen.

 


in Ahoy zijn ze haast klaar - 05 Apr 2016

nog even wezen kijken van buiten is het klaar ,nog wat grond verzetten en dat is het de bomen er omheen konden gelukkig blijven staan, binnen moet er nog flink wat werk verzet worden. maar er kan in een paar weken heel veel gebeuren.

 


Vorderingen Nieuwbouw Kamphuis AHOY - 08 Feb 2016

Het schiet behoorlijk op. De aluminium afdekplaten moeten er aan de buitenkant nog op. De loodgieter en elektricien kunnen binnen hun gang gaan en dan de afwerking nog, maar dat komt allemaal goed.

 


Nieuwbouw Kamphuis AHOY - 10 Jan 2016

Als je even niet kijkt.           en met je ogen knippert.

 

 

Dan weet je niet wat je ziet,de daken zitten er op en ze zijn haast klaar met het isoleren.  Vandaag worden de puien en de kozijnen geplaatst dan kan de beplating erop en als het dan slechter weer mocht worden kan er binnen gewerkt worden.

 

Het ziet er nou toch echt naar uit dat ze eind maart opgeleverd gaan worden.

 

Ook had ik mooi de gelegenheid om even met de architect dhr. C.R.van 't Westende Meeder van Architectenbureau DOCOVAS bij te praten. De ontwerper van de twee huizen namens de Parochie Heilige Drie-Eenheid. Die de eigenaar van de grond en de gebouwen is en tevens opdrachtgever van dit mooie project.


Update - Nieuwbouw bij Kamphuis AHOY - 03 Dec 2015

Toen ik aan kwam rijden bij de pannenhuisstraat zag ik het al, het zwaar vervoer liet diepe sporen in het zandpad achter,toch iedere keer verbaas ik mij weer hoe ze dit grote materiaal (18 wielen, wat een gewicht zal dat zijn)) door de kleinste bochten krijgen zonder de bomen te beschadigen.

Wat kunnen een paar dagen een groot verschil maken..een week geleden stond er nog niets,maar nu staat de   staalconstructie  en de muren vanavond  al.

 

morgen zullen de meterkasten en de toiletten geplaatst worden en dan is het afwachten wanneer de kozijnen geleverd worden en dan kan het dak er op.Wij houden U op de hoogte.

met de feestdagen in zicht zal het wel januari worden om de reportage te vervolgen.

 


Nieuwbouw bij kamphuis AHOY - 24 Nov 2015

Nieuw Nieuw. De vlag kan uit. Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw..

 

nieuwbouw ahoy

Vandaag, 24 november 2015, ben ik (Bas van Es) wezen kijken naar de vorderingen van de nieuwbouw van de twee nieuwe bungalows in Den Hout.AHOY bouwt daar en Rita's Reisbureau mag er de gehele vakantie gebruik van maken in totaal 11 weken.

Er komen voor ons ook mogelijkheden vrij in voor- en naseizoen.
Als dit geen mooi nieuws is !!

 

Verder krijgen we de beschikking over het grote huis (80 pers.) en het kleine huis (20pers.) voor een week.

 

We gaan de vorderingen bij houden.

 

 

In december gaan we weer kijken om het groeiproces in beeld te brengen en er te zijn wanneer ze opgeleverd worden