NavigatieNavigatie
 

wat doen wij
Wat Doen Wij
Wat Doen Wij

Rita's Formule
Het idee is heel eenvoudig: Stichting Rita's Reisbureau, bemiddelt tussen mensen die 'wat over hebben' en mensen die 'wat minder hebben'. Wij vragen aan eigenaren van vakantiehuisjes en caravans of zij deze voor één of meerdere weken gratis (of voor weinig) aan de Stichting Rita's Reisbureau ter beschikking willen stellen. Zo worden de kosten voor de vakantiegasten zo laag mogelijk gehouden. Hoe meer huisjes en caravans wij hebben, hoe meer mensen met een krappe beurs op vakantie kunnen.

Dus, heeft u een huisje, laat het ons weten
en laat anderen in uw vakantievreugde delen.


Vakantie is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend
Vakantie is voor de meeste mensen in onze samenleving iets om verlangend naar uit te kijken. Heerlijk weg van de dagelijkse sores en het drukke bestaan. Sommigen dromen reeds lang van te voren over zonnige standen en anderen pakken gewoon een rugzak en vertrekken op de bonnefooi. Het reisaanbod is tegenwoordig eindeloos, de hele wereld is bereikbaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk, als je er maar voor betaalt.
Voor veel mensen die op of onder het sociaal minimum leven geldt echter dat het kleine beetje vakantiegeld dat zij krijgen al lang op is voordat het op hun rekening staat. In een tijd waarin velen meerdere malen per jaar op vakantie gaan, bestaat er een groeiende groep mensen die jaren achtereen nooit op vakantie kunnen. En juist zij kunnen een ontspannen weekje weg zo goed gebruiken: even alle zorgen vergeten en nieuwe kracht opdoen om er weer tegenaan te kunnen.

Denk je eens in dat de scholen weer beginnen en kinderen krijgen weer een spreekbeurt over o.a. de vakantie,en jij kan alleen maar zeggen?? wij gaan nooit op vakantie!!!  dat willen wij toch niet!!!

 

 

De Gasten
De gasten die via de Stichting Rita's Reisbureau op vakantie gaan zijn mensen uit Heel het land, die (te) weinig geld hebben om op vakantie te gaan. Het kan hierbij gaan om bijstandsmoeders of -vaders, alleenstaanden en ouderen. Zij worden aangemeld via contactpersonen. Dit zijn o.m. maatschappelijk- en pastoraal werk(st)ers, mensen die actief zijn in de diaconie of bijvoorbeeld bij voedselbanken.
Voor alle duidelijkheid: gasten kunnen zich dus niet direct melden bij  Stichting Rita's Reisbureau. De aan (en af)meldingen geschieden altijd via contact-personen. Zij kennen de mensen. Zij doen de selectie en zijn, ook tijdens de vakantieperiode, bereikbaar.
Om moeilijkheden te voorkomen en ter verzekering van degenen die hun vakantiehuisje uitlenen, moeten de gasten zich verplicht (W.A)verzekeren.

 

 

DE Prijs van het inschrijven:


Inschrijven is €25,- per volwassene en €12.50 per kind per week.(max. €50,- per gezin)

(extra familie en vrienden €25,-p.p.p.week)

(let wel de grotere accomodaties wordt een borg en/of toeristenbelasting  gevraagd en indien nodig een bijdrage van de organisatie aangezien de parken heel veel duurder zijn geworden),

(indien nodig kan er over de prijs overlegd worden,maar niet achteraf)

        Lees dus goed de mededelingen op de site.

Stichting Rita's Reisbureau organiseert reizen voor mensen uit heel het land.De organisatie om de vakanties mogelijk te maken gebeurt volledig  door vrijwilligers.Stichting RITA's Reisbureau is voortgekomen uit de armoedebeweging in Rotterdam .